Stekpanna i kolstål Ø 28 cm - Exxent
- 369 kr
Leverantör:
Exxent
Stekpanna i lättvikts kolstål för dig som vill ha en riktig restaurangkänsla hemma.
En stryktålig, snygg och funktionell stekpanna.
Den fungerar på vanlig spis, induktionspis, halogenspis och gasspis. En panna i kolstål sköter du om på samma sätt som en gjutjärnspanna.
Produkten skall ej diskas i maskin och du använder matfett vid använding. Olja gärna in den vid behov.
Volym 2,7 liter
Längd 51 cm
Bredd 28 cm
Höjd 9,5 cm
Diameter 28 cm
Tjocklek 2 mm
Skötselråd
För att skapa en naturlig non-stick beläggning och ge din panna bästa möjliga stekegenskaper rekommenderar vi att du bränner in pannan med vegetabilisk olja före användning. Bra alternativ är rapsolja eller linfröolja då dessa har en hög brännpunkt. Pannan suger då åt sig oljan och skapar en naturlig non-stick yta.
Steg 1 - Rengöring Diska stekpannan under hett vatten med en disksvamp för att få bort den skyddande hinnan. Skrubba ordentligt. Använd ej diskmedel.
Steg 2 - Inbränning Se till att du har goda ventliationsmöjligheter då det kan uppstå en del rök.
• Häll i oljan så att det täcker ca 1 mm av stekytan i pannan.
• Sätt plattan på medelvärme och värm upp pannan försiktigt.
• Rotera pannan eller använd en pensel för att sprida oljan upp på kanterna.
• Rotera/pensla ett par gånger medans pannan värms upp så att hinnan blir jämn.
• När det börjar ryka från pannan slår du av värmen och låter pannan svalna.
• Häll av oljan och torka bort överflödig olja med hjälp av en trasa eller papper.
• Upprepa processen när du känner att stekytan suger tag i råvarorna. Steg 3 - Underhåll • Låt alltid pannan svalna innan rengöring.
• Diska alltid för hand i hett vatten, använd ej diskmedel.
• Torka alltid helt torr efter rengöring för att undvika ytrost.
• Tål ej maskindisk.
OBS! Om pannan används på en värmekälla som är mindre än dess botten eller hettas upp för snabbt finns risk att pannan slår sig. Gå alltid till medelvärme och låt pannan bli varm innan hög värme används.