Skärbrädor

Bra och funktionella skärbrädor är ett måste i alla kök och restauranger. Skärbrädan är idag även en snygg inredningsdetalj i köket och den används inte bara när du vill skydda dina vassa knivar när du hackar grönsaker och filear kött och fisk. Att servera maten på en skärbräda är både snyggt och funktionellt då du sparar både tid och disk. Att servera lite plockmat, förätter eller charken på en snygg skärbräda känns både lyxigt och modernt.

Hos oss på Cordomi hittar du alla tänkbara modeller av skärbrädor och huggbrädor i vacker trä och plast. 


Skärbrädor är en nödvändighet i alla kök, oavsett om du är en professionell kock eller en hemmakock. De finns i olika material, former och storlekar för att passa olika behov och användningsområden. I den här produkttexten kommer vi att titta närmare på några olika typer av skärbrädor och ge tips om hur du kan ta hand om dem på bästa sätt.

Träskärbrädor är en klassisk variant som många fortfarande föredrar. De är mjuka mot knivbladet, vilket gör att de inte sliter ut knivarna lika snabbt som hårda material som glas eller sten. Träskärbrädor är också hygieniska eftersom de är mindre benägna att samla bakterier än andra material. För att sköta om en träskärbräda på bästa sätt bör du undvika att diska den i diskmaskinen eftersom den höga temperaturen och fuktigheten kan orsaka att träet spricker. Istället bör du tvätta skärbrädan för hand med varmt vatten och mild tvål, torka den väl och olja in den med matolja regelbundet för att hålla träet mjukt och smidigt.

Plastskärbrädor är också populära eftersom de är lätta att rengöra och tål maskindisk. De är också mycket billigare än träskärbrädor, vilket gör dem till ett bra val för hemmakockar som inte vill spendera mycket pengar på köksutrustning. En nackdel med plastskärbrädor är att de lätt kan repas och skärs sönder, vilket gör dem mindre hygieniska eftersom bakterier kan samlas i reporna. För att ta hand om en plastskärbräda på bästa sätt bör du tvätta den i diskmaskinen eller för hand med varmt vatten och tvål. Undvik att använda starka rengöringsmedel eftersom de kan skada och torka ur plasten.

Stenskärbrädor är ett annat alternativ som blir allt mer populärt. De är hårda och slitstarka, vilket gör dem till ett bra val för kockar som vill ha en skärbräda som håller länge. Stenskärbrädor är också hygieniska eftersom de inte samlar bakterier på samma sätt som trä- eller plastskärbrädor. En nackdel med stenskärbrädor är att de kan slita ut knivarna snabbare än mjukare material som trä. För att ta hand om en stenskärbräda på bästa sätt bör du tvätta den för hand med varmt vatten och mild tvål. Undvik att använda starka rengöringsmedel eftersom de kan skada stenen.

En annan populär variant är bambuskärbrädor. Bambu är ett hållbart material som är lätt att rengöra och har naturliga antimikrobiella egenskaper, vilket gör dem till ett hygieniskt alternativ. Bambuskärbrädor är också slitstarka och har mycket lång hållbarhet.


Vi har även vackra skärbrädor i akacia trä som även är hållbart och mycket vackert i sin mörkröda färg.

För oss på Cor Domi ligger köket oss extra varmt om hjärtat och vi vill därför erbjuda våra kunder en digital samlingsplats där man inte bara kan hitta kända varumärken till bra priser utan även ett ställe där man både kan dela och få inspiration om nya och spännande recept. Helt enkelt ett ställe där vi inspirerar varandra till att njuta lite extra av livets goda.

Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 CorDomi Powered by Quickbutik