Akacia - Skålar, brickor och skärbrädor

Oavsett din personliga kulinariska skicklighet så behöver varje kök en bra uppsättning köksredskap i trä.
Det är inte bara vackert med fina skärbrädor, serveringsbrickor, skålar, salt och pepparkvarnar i trä utan även många kokböcker rekommenderar att man använder träskedar för bästa resultat. Så att ha ett köksset i trä, en massiv hållbar skärbräda med hög kvalitet eller en vacker serveringsskål kan göra stor skillnad för totalupplevelsen i köket.På ytan, ser en träsked eller skärbräda ganska mycket ut som vilken annan som helst. Men det finns unika egenskaper, för vissa typer av trä, som gör dem lite extra lämpade att laga mat med. Akacia är just ett sådant träslag som besitter speciella egenskaper som passar utmärkt i köket.

Vad är akacia trä?

Akacia är en art av lövträd som vanligtvis är hemmahörande i tropiska och subtropiska områden . Akacia är mycket vanliga i Australien, där de kallas en wattle. Tack vare sin hållbarhet och sitt vackra utseende är det ett mycket uppskattat träslag i bland annat möbler och just köksredskap.

Några fördelar med redskap och utrustning gjorda av akaciaträ är, förutom att de har lång livslängd och är extremt hållbara, även att de är estetiskt vackra. Skålar och serveringsfat kommer garanterat sätta en elegant touch till serveringen och kan till och med göra maten mer välsmakande.

Dessutom är materialet extra hygieniskt och miljövänligt om man jämför med till exempel redskap och skärbrädor tillverkade av plastmaterial.

En annan stor fördel att välja produkter tillverkade av akaciaträ, framför andra hårda träslag, är att akaciaträd växer snabbt när den planteras om. Därför är vi säkra på att det inte kommer att råda någon trädbrist och vi deltar i dess framtida hållbara tillväxt.

Vi på Cordomi har noggrant valt ut de allra bästa redskapen, skärbrädorna och serveringsutrustningen tillverkade av akaciaträ så titta, njut och se vad just du önskar dig i ditt egna kök.

För oss på Cor Domi ligger köket oss extra varmt om hjärtat och vi vill därför erbjuda våra kunder en digital samlingsplats där man inte bara kan hitta kända varumärken till bra priser utan även ett ställe där man både kan dela och få inspiration om nya och spännande recept. Helt enkelt ett ställe där vi inspirerar varandra till att njuta lite extra av livets goda.

Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 CorDomi Powered by Quickbutik