Kryddkvarnar

En salt och pepparkvarn är något som bör finnas i alla kök och restauranger för att krydda din vardag.

Kvarnen är också en fin detalj i köket och våra kvarnar finns i flera färger och storlekar. Träslagen du kan välja mellan är gummiträ eller akaciaträ.

Alla kvarnar har ett keramiskt verk av superkvalitet. 


Att smaksätta sin mat med nymald peppar tar smakerna till nya höjder. Kryddor avtar i smak och arom med tiden när den är mald så det finns ingen kryddburk som kan mäta sig med en pepparkvarn när det kommer till smak. Det är lika trevligt att mala sitt salt även om detta inte är lika viktigt om man bara ser till smak och arom. Det är också bra för miljön att återanvända sin kvarn och fylla på med kryddor från påse. 

Skötselråd för våra salt- och pepparkvarnar.

Det keramiska malverket kan fastna eller blir trögt om du maler kryddor som har en mjukare konsisten. Exempelvis rosépeppar eller grönpeppar. Då är det lätt att ta isär verket och rengöra det. Varför inte passa på att göra detta när du fyller på kvarnen.

Detta gör du smidigt och lätt genom att skruva av metalltoppen på kvarnen och sen fylla den med salt eller vald krydda. 

Använd dig av kvarnsalt som är avsett för att vara extra snällt mot malverket. Undvik flingsalt som är av en tätare kvalitet. 

Sätt tillbaka toppen och skruva fast den utan att skruva åt för hårt. Här är lagom bäst. För oss på Cor Domi ligger köket oss extra varmt om hjärtat och vi vill därför erbjuda våra kunder en digital samlingsplats där man inte bara kan hitta kända varumärken till bra priser utan även ett ställe där man både kan dela och få inspiration om nya och spännande recept. Helt enkelt ett ställe där vi inspirerar varandra till att njuta lite extra av livets goda.

Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 CorDomi Powered by Quickbutik