Tillbehör Knivar

Knivlister och magnetlister är ett snyggt och praktiskt sätt att förvara dina köksknivar på. Dels blir av med dom från bänken och får upp knivarna på väggen vilket ger dig mer plats på köksbänken, dels så förvarar du dina köksknivar på ett sätt som sparar eggen. Hos oss hittar du en fin svart knivlist som passar perfekt till samtliga knivar i vårt sortiment.

Andra tillbehör för dina knivar såsom sknivslipar och skärpstål men även fodral för att kunna förvara dina köksknivar säkert och utan risk att de skadas finns också i vårt utbud.


Skärpstål, brynstav & skärpstav

Kärt barn har många namn, det gäller även i köksknivsbranschen. När det gäller det man enkelt gör hemma så kallas det att skärpa kniven och det gör man vanligtvis med ett skärpstål. Ett skärpstål, eller brynstav som det också kallas, är ett "pinne" med ett handtag på som är belagt med en yta som används för att skärpa kökskniven.

Att skärpa kökskniven är något man gör relativt ofta mellan varven, beroende på hur mycket den används så skärper man upp kniven oftare.

Att slipa kniven är något annat, då slipar man med slipsten och vatten för att få fram en helt ny egg som kan sedan kan skärpa upp. Hos oss hittar du alla tillbehör du behöver till dina köksknivar.

Knivlist på köksväggen - Snyggt och praktiskt

En knivlist på väggen ovanför köksbänken är som sagt både snygg och praktiskt. Snygg för att du visar upp några av de verktyg du använder allra mest i köket och praktiskt för att du enkelt kommer åt dina köksknivar när dom hänger rakt framför näsan på dig.

När det gäller knivlister så pratar man i allmänhet om magnetiska lister som man fäster sina köksknivar med. Det innebär att listerna enbart fungerar på köksknivar med stål i, som är magnetiska och fungerar därmed inte på exempelvis keramiska knivar. Men det finns också knivlister med "fack" i där man kan stoppa ner knivarna, ett exempel är knivlisten från Satake som är i akryl och den fungerar då både till stålknivar och keramiska knivar.

När man använder knivlist eller magnetlist så skall man vara försiktig med kniveggen och inte "slänga" upp kniven på listen, speciellt inte om knivlisten är i metall. Det finns knivlister som är både i trä och akryl där magneten ligger inbäddad i materialet och detta är generellt något snällare mot kniveggen. 

För oss på Cor Domi ligger köket oss extra varmt om hjärtat och vi vill därför erbjuda våra kunder en digital samlingsplats där man inte bara kan hitta kända varumärken till bra priser utan även ett ställe där man både kan dela och få inspiration om nya och spännande recept. Helt enkelt ett ställe där vi inspirerar varandra till att njuta lite extra av livets goda.

Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2023 CorDomi Powered by Quickbutik