Kastruller

Varje kök behöver en bra uppsättning med kastruller, grytor och stekpannor i bra kvalitet för att kocken skall känna sig nöjd. 

Tycker du som vi att det är roligt att laga mat är det ännu roligare med rätt utrustning när du skapar nya maträtter eller dammar av din mormors favorit gryta. Kanske med en egen touch av kryddor.Varje kök behöver en bra uppsättning med kastruller, grytor och stekpannor i bra kvalitet för att kocken skall känna sig nöjd. Våra kastruller kommer ifrån Exxent och är skapade för att klara regäla påfrestningar i såväl restuaranger som hemmakök. Kastrullerna består av rostfritt 18/10-stål med en sandwichbotten vilken gör dem till slitstarka kamrater med lång livslängd.

Kastrullerna fungerar mycket bra på alla spisar . Vanlig spis, Induktionsspis, Halogenspis och Gasspis. 

Den viktigaste egenskapen en kastrull behöver ha är att den skall kunna hålla och leda värme på ett effektivt sätt och då är en kastrull med sandwichbotten det allra bästa alternativet. Detta hittar du på samtliga modeller av kastruller i vårt sortiment. 

Det lönar sig i längden att köpa produkter med god kvalitét. Både för plånboken och kurrande magar.

Välkommen att hitta din kastrull hos oss på Cor Domi.

Hur väljer man rätt kastrull?

Du har säkert hört att storleken inte spelar någon roll men det är inte riktigt sant. I allafall inte när det handlar om kastruller.

Det är alltid bra att ha flera olika storlekar att välja på i köket beroende på användningsområdet och mängden mat du skall laga. Det är vanligt att man endast tittar på diametern på kastrullen eller grytan men höjden är inte något du skall glömma. Ju högre kastrullen är desto mer vatten behöver värmas upp på en midre yta på din spis vilket kan ta lite längre tid. I vissa fall behöver du dock ett högre kokkärl. Om du exempelvis vill göra en soppa till lunch eller en skaldjursgryta till fredagskvällens middag.

Tjockbottnad kastrull - vad menar vi?

Man skulle kunna tro att vi menar att kastrullen har en tjock botten och att det är det som efterfrågas i många recept. Det kan exempelvis stå att du skall använda en tjockbottnad kastrull när du skall koka knäck till tomten. 

På alla kastruller och grytor som du köper hos oss är det en så kallad sandwichbotten som har två olika syften. Ett av dessa är att fördela värmen jämt över kastrullens botten och att göra det möjligt att använda kastrullen på alla sorters spisar. Så med modern teknik behöver inte botten vara tjock utan idag löser man detta med teknik istället. Tre lager av metall i botten på kastrullen gör att värmen sprids oerhört jämt över hela kastrullbotten så att du enkelt kan koka knäck utan att bränna fast kolan i botten.

Som en lite bonus till dig som orkade läsa hela den här texten kommer här just en recept på den godaste knäcken. 


Världens godaste Knäck recept

2 dl sirap

2 dl vispgrädde

2 dl strösocker 

1 dl skållad mandel som du hackar

2 msk ströbröd

2 msk smör


Gör så här:

Blanda sirap, grädde och socker i en tjockbottnad kastrull.

Koka utan lock och var noga med att röra om tills smetern klarar det klassiska kulprovet eller tills temperaturen är ca 122 grader.

Detta tar ungefär 15-30 min. Under tiden knäcken kokar placerar du knäckformar på en bricka eller plåt.

När knäcken kokat klart tillsätter man mandel, ströbröd och smöret. Fördela smeten i knäckformarna. Låt dem stelna och förvara i kylskåpet.


Hur var det nu med kulprovet vi nämnde tidigare?

Häll några droppar av knäcksmeten i kallt vatten och rulla till en liten kula. När kula är fast/hård har smeten kokat lagom länge.

Det går givetvis lika bra att använda en kökstermometer men då får man inte chansen att smaka lika ofta=)För oss på Cor Domi ligger köket oss extra varmt om hjärtat och vi vill därför erbjuda våra kunder en digital samlingsplats där man inte bara kan hitta kända varumärken till bra priser utan även ett ställe där man både kan dela och få inspiration om nya och spännande recept. Helt enkelt ett ställe där vi inspirerar varandra till att njuta lite extra av livets goda.

Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 CorDomi Powered by Quickbutik