Kokkärl & Stekpannor

Här hittar du kastruller med lock, sauteuser, kittlar och din nya gryta till köket. Både kastrullerna och grytorna är tillverkade av rostfritt stål i absolut högsta kvalitét och du kan köpa passande kastrullock i glas eller rostfritt. Kastruller och grytor i flera olika storlekar hör hemma i alla kök för att du enkelt och smidigt skall kunna koka potatis, pasta och göra andra smarriga saker på din spis.

Alla våra kastruller och grytor fungerar på alla sorters spisar, inklusive induktionsspisar.


Kastruller & Grytor i rostfritt stål från Exxent

Om du är på jakt efter ett nytt set av kastruller och uppskattar riktigt hög kvalitet så har du hamnat alldeles rätt. Här hittar du kastruller med lock och grytor i många olika storlekar när du skall köpa nytt.

Våra kastruller passar till alla spisar oavsett om du har en så kallad "vanlig spis", induktion eller gasspis så fungerar det perfekt.

De produkter du köper hos oss är produkter som är väl beprövade och som används av professionella kockar som jobbar med kastruller och grytor varje dag. Därför du kan vara helt trygg att om du handla hos oss då du får riktigt bra produkter. Produkter som håller länge!

Vad skall du tänka på när du köper nytt kokkärl?

Oavsett om det är en gryta eller kastrull du skall köpa så är det framför allt en sak du skall ta reda på innan du beställer och det är diametern på din kokplatta. Det är viktigt att den värmekälla du har storleksmässigt passar det kokkärl du köper. Är kärlet större än plattan tar det mycket längre tid att koka upp och är det större så spiller du massa värme som hamnar utanför kastrullen eller grytan, inget av dessa alternativen är bra.

Titta på din spis och mät diametern på den eller de kokplattorna du skall använda och hitta en kastrull som passar. Vi har både grytor och kastruller med många olika diametermått så du hittar garanterat ett kärl som passar till din spis.

Glöm inte bort locken!

Köper du ett nytt set kastruller eller en ny gryta så är det lätt att glömma bort locken om du inte hittar ett kastrullset där det finns lock med. Här väljer du själv exakt vilka storlekar av kastruller du behöver och vill ha och sedan köper du till passande lock i stål eller glas, helt efter egen smak.

På det sättet får du precis den range av produkter som du vill ha på din spis.

Vad skiljer en gryta från en kastrull?

När vi letar efter information om vad skillnaden på en gryta och en kastrull är så hittar vi egentligen bara en tes som är genomgående på de flesta uppslagsverk och webbsidor vi tittat på. En kastrull är en kittel med ett handtag på vilket innebär att man kan lyfta den med en hand. En gryta skall vara en kastrull med två "öron" att lyfta i och det skall vara skillnaden som de flesta ser den.

Tycker du annorlunda och kan tipsa oss? Hör av dig till oss på [email protected] och berätta vad du tycker om grytor och kastruller. 

Stora grytor för stora kök

Hos oss hittar du allt från små kastruller till stora grytor tillverkade i rostfritt stål för att dina grytor och kastruller skall tåla det man utsätter produkterna för i ett kök. Det är produkter som normalt bara finns i restauranger och storkök men som du nu också har möjlighet att köpa online. Vi har små såskastruller på 1 liter med en diameter på 14cm upp till grytor på 50 liter med en diameter på 40 cm för dig som skall koka riktigt stora måltider.

Fungerar kastrullerna för mig med induktion?

Ja, har du en induktionshäll så fungerar samtliga av våra kastruller och grytor för dig. Anledningen till att det fungerar är att våra produkter har en sandwichbotten vilket innebär att det nedersta lagret av de tre som utgör botten är magnetiskt. Eftersom en induktionshäll använder sig av magnetism för att värma upp ett kärl så krävs det att det är magnetiskt, därifrån kommer också namnet induktion.

En annan fördel som kommer på köpet av en kastrull eller gryta med sandwichbotten är att det finns en aluminiumkärna i botten. Aluminiumkärnan har ett lager rostfritt stål på insidan av kastrullen och ett magnetiskt lager på utsidan för att det skall fungera med induktion. Anledningen till att man bygger kokkärl med tre lager på detta sättet är att aluminiumkärnan gör att värmen sprider sig betydligt jämnare över hela botten jämfört med ett enkelbottnat kokkärl. En av fördelarna med detta är att du minskar risken att bränna såser och liknande som du har på spisen, ingenting någon av oss tycker är särskilt trevligt.

För oss på Cor Domi ligger köket oss extra varmt om hjärtat och vi vill därför erbjuda våra kunder en digital samlingsplats där man inte bara kan hitta kända varumärken till bra priser utan även ett ställe där man både kan dela och få inspiration om nya och spännande recept. Helt enkelt ett ställe där vi inspirerar varandra till att njuta lite extra av livets goda.

Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2023 CorDomi Powered by Quickbutik