Ruccolasallad med melon, fetaost och pinjenötter

|16/03, 2023

Ruccolasallad med melon, fetaost och pinjenötter

En jättegod sallad som passar till det mesta. Antingen som tillbehör till kött, kyckling eller som en lätt sommarsallad en varm sommarkväll. Dom rostade pinjenötterna är viktiga för att balansera upp smak och textur.

Här har vi den som tillbehör till en grillad oxfilé med vitlökssmör i sällskap med hasselbackspotatis.

Serveras på vår populära plankstekbräda som bara blir bättre och vackert mörkare med åren.

Ingredienser

  • 200 gram ruccola, mache (vintersallad) eller babyspenat
  • 180 gram fetaost
  • 400 gram vattenmelon (helst kärnfri)
  • Rostade pinjenötter

Gör så här

  1. Skölj ruccolan i ett durkslag under rinnande vatten och låt den rinna av ordentligt.
  2. Lägg salladen i en skål.
  3. Smula sönder fetaosten i mindre bitar.
  4. Dela vattenmelonen i kuber och ta bort eventuella kärnor.
  5. Blanda ner fetaost och melon och blanda försiktigt.
  6. Rosta pinjenötterna på låg värme i en torr stekpanna .
  7. Låt dem svalna.
  8. Toppa salladen med pinjenötterna.