Räkbakelse

|15/03, 2023

Räkbakelse

Här serverar vi en härlig bakelse med räkröra, dill, citron och vad tror ni gömmer sig som fyllning? Vi provade att använda oss av dilldipp och gräddfil som var hur gott som helst. Inte lika mastigt som majonäs och smakade otroligt fräscht. Vi rullade brödet i krossade ostbågar för lite krisp och fin färg.

Denna rätt passar som förrätt eller som ett gott fredagsmys. Du väljer själv hur stora dessa mumsbitar skall vara när du tar ut ringar av brödet. Vi använde ett medelstort glas och valde tre lager bröd. Detta blev en perfekt förrätt. Vill man ha mindre räkbakelser använder du helt enkelt ett mindre glas eller stans och kanske nöjer dig med två lager bröd. Vill du göra det riktigt lätt för dig köper du en färdig räkröra hos din lokala fiskhandlare.

Ingredienser stora 2 bakelser

  • 6 skivor bröd av valfri sort
  • 2 dl gräddfil
  • 1 påse dill dipp
  • Ostbågar
  • Räkröra
  • Citron
  • Färsk dill

Gör så här

  1. Blanda gräddfil och dilldipp och ställ i kylen
  2. Tryck ut runda skivor av brödet med hjälp av ett glas eller annat mått.
  3. Lägg tre skivor bröd på höjden med dippblandningen emellan. Spara lite till kanterna på brödet.
  4. Bred dipp även på sidorna av brödet.
  5. Lägg ostbågarna i en plastpåse och rulla en kavel över så att de krossas.
  6. Rulla bakelserna i krosset så att hela sidorna är täckta
  7. Garnera med räkröra, citron och dill och ev några färska skalade räkor.

Räkröra

Ingredienser

  • 1 dl majonäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 msk hackad dill
  • 100 gram hackade räkor
  • Finhackad rödlök
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser i en bunke.