Lax med Tagliatelle

Lax med Tagliatelle

20/03, 2023

Tagliatelle är en typ av italiensk pasta från regionen Emilia-Romagna. Pastan är platt och bred, liknande fettuccine. Fettuccine är den smalare varianten. Traditionell tagliatelle görs på durumvete och ägg, 1 ägg per 100 g semolina för att vara exakt och är oftast mellan 6 och 8 millimeter bred. Tagliatelle är en av de vanligaste pasta typerna i Italien och även min personliga favorit.

Ingredienser

  • 350 gram tagliatelle
  • 400 gram laxfilé
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 0,5 dl citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 gram grönsallad
  • 1 dl riven parmesan om du tycker om det.

Gör så här

  1. Koka upp rikligt vatten i en kastrull till pastan.
  2. Koka upp grädden med vatten och rör ner buljongtärningarna.
  3. Tärna laxen och tillsätt den tillsammans med creme fraiche. Låt det sjuda i några minuter.
  4. Koka tagliatellen enligt paketets anvisningar.
  5. Smaksätt under tiden laxsåsen med citron, salt och peppar.
  6. Riv parmesanost om du vill ha det till.
  7. Häll av vattnet från pastan med ett durkslag och blanda den med såsen och strö eventuellt över rikligt med parmesan om du tycker om det. 
  8. Servera gärna tillsammans med ett gott bröd och ett fylligt vitt vin som Pinot Gris eller Chardonnay.

För oss på Cor Domi ligger köket oss extra varmt om hjärtat och vi vill därför erbjuda våra kunder en digital samlingsplats där man inte bara kan hitta kända varumärken till bra priser utan även ett ställe där man både kan dela och få inspiration om nya och spännande recept. Helt enkelt ett ställe där vi inspirerar varandra till att njuta lite extra av livets goda.

Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 CorDomi Powered by Quickbutik