Kesobröd med havregryn

Kesobröd med havregryn

21/02, 2023

Super enkla och goda kesobröd helt utan mjöl. Passar perfekt för dig som är känslig för gluten och fullproppade med protein. Går så lätt och snabbt att bara blanda allt i en bunke och forma små bröd. Degen blir lite lös och kladdig men det är exakt så den skall kännas.Dom är lika goda till frukost, mellanmål, soppan eller i matsäcken på långpromenaden.

Går bra att fysa och håller några dagar i en plastpåse.

Ingredienser

  • 250 gram valfri keso (jag väljer den vanliga)
  • 5 dl havregryn
  • 4 hela ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Garnera om du vill med dina favorit fröer.

Gör så här

  • Sätt din ugn på 200 grader.
  • Blanda samtliga ingredienser i en bunke. Degen kommer att vara lite lös men det kommer gå lätt att forma smeten till 6 stycken bollar. Degen håller ihop under gräddning.
  • Lägg bollar på en plåt med bakplåtspapper eller ugnsduk.
  • Toppa med frön (går att utesluta)
  • Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills frallorna fått fin färg.
  • Låt dem svalna innan du smakar.



För oss på Cor Domi ligger köket oss extra varmt om hjärtat och vi vill därför erbjuda våra kunder en digital samlingsplats där man inte bara kan hitta kända varumärken till bra priser utan även ett ställe där man både kan dela och få inspiration om nya och spännande recept. Helt enkelt ett ställe där vi inspirerar varandra till att njuta lite extra av livets goda.

Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 CorDomi Powered by Quickbutik