Enchiladas under krämigt täcke
En enkel men fantastisk läcker rätt att slänga ihop till fredagsmyset eller som lite extra krydda en vanlig vardagskväll.
Man slänger snabbt ihop ingredienserna och fyller enchiladasen som sedan gräddas klart i en gratängform i ugnen.
4 portioner. Tillagningstid 30-40 minuter. Svårighetsgrad Lätt/Medel
Ingredienser:
- 400 g kycklingfiléer
- 1 msk matfett
- 400 g tomatsås, med chili
- 250 g stark ost, riven
- 1 påse tacokrydda
- 1 paket tortillabröd
Till servering
- Paprika
- Lök
- Tomater
- Majs
- Gräddfil
- Taccochips
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 C
2. Tärna kycklingen fint med en nyslipad kniv och bryn i matfett i stekpannan.
3. Häll på hälften av tomatsåsen och hälften av den rivna osten. Krydda med taco-kryddmix.
3. Lägg 2–3 msk fyllning på varje tortillabröd.
4. Rulla ihop och lägg i smord, ugnsfast gratängform.
5. Häll resten av tomatsåsen och resten av osten över de ihoprullade enchiladasen.
6. Tillaga i ugn på 175 grader i cirka 20 minuter.
Servera och toppa med creme fraiche och sedan är det bara att njuta av en god middag.